Mijn portfolio

Hieronder een aantal voorbeelden van mijn werk, ontmoetingen, opleidingen en krantenknipsels.

2024: WO2 tentoonstelling welke ik mede georganiseerd heb. Dit in de bibliotheek op mijn werk; de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Te zien zijn vier kasten met boeken, lesmethodes, leskoffers, persoonlijke items en militaria. De doelgroep zijn studenten van de lerarenopleidingen PABO, Geschiedenis, Nederlands en Duits.
2023: Geven van een presentatie over mijn beide opa’s hun oorlogsverledens. Dit in de seminarruimte van de Duitse militaire begraafplaats in Lommel (België). Het publiek was erg geïnteresseerd en stelde veel vragen.

2023: Verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan honderden oorlogsgraven. Allereerst het verwijderen van mos en algen van de grafsteen, daarna het behandelen met een bestrijdingsmiddel, en tot slot het inkleuren van de naamplaat. Dit op de Duitse militaire begraafplaats in Lommel (België). Hier werkte ik als zomervrijwilliger via de Volksbund.
2019 & 2021: Als voorlichter werkte ik bij het Horsa Glider (zweefvliegtuig) Project. Dit vanwege het 75-jarig jubileum van de Slag om Arnhem. We ontvingen veel Britse veteranen en duizenden bezoekers. Ook Prins Charles bezocht het zweefvliegtuig. Wij spraken kort over het project en de luchtlandingstroepen. Voor de gelegenheid ben ik gekleed in een Brits WO2 uniform. Fotograaf: Devi van Renkum.Nieuws.nl
2019: Krantenknipsel Fort Breendonk België. Hier werkte ik als zomervrijwilliger.
2018: Krantenartikel over Lern- und Gedenkort Schloss Hartheim in Österreich. Hier werkte ik als ASF-zomervrijwilliger.
2017: Krantenknipsel Concentratiekamp Buchenwald Duitsland. Hier werkte ik als zomervrijwilliger.
2017: Krantenartikel over het werk aan Gedenkweg Buchenwald-Bahn in Duitsland. Hier heb ik voor de tweede keer als ASF-zomervrijwilliger gewerkt.
2017: Educatiedag in Veghel welke ik mede georganiseerd heb. Er namen 500 leerlingen deel en de gemiddelde docentenbeoordeling was een 8,1.
2014 – 2015: Souvenir van mijn buitenlandjaar in Duitsland. Ik heb een jaar in Kreis Kleve (Nordrhein-Westfalen) gewoond en gewerkt.
2014 – 2015: Tijdens dit buitenlandjaar werkte ik als Medewerker toerisme bij de Duitse Gemeente Kranenburg. Zo werkte ik op de VVV, tijdens evenementen en op vakantiebeurzen.
2014: Door mij gemaakte website voor Museumschip Mercuur.
2010 – 2011: Gedurende mijn studie had ik contact met veel tijdgetuigen en hun herinneringen heb ik opgeschreven. Zo leerde ik Marion Blumenthal Lazan kennen gedurende de studiereis naar het kamp Bergen-Belsen. Als Duits-Joods meisje had ze er gevangen gezeten en na de oorlog is ze geëmigreerd naar Amerika.
2010 – 2011: Ik schreef een blog over de studiereizen naar herinneringsplekken in Nederland en Duitsland. Bijvoorbeeld over Kamp Westerbork, Kamp Amersfoort, Kamp Vught en de Hollandsche Schouwburg.
2010: Stage bij de Koninklijke Marine. Vaardagen op de Noordzee.
2010: Door mij gemaakte website over de Atlanticwall.

2009: Door mij mede gemaakte film voor Museum Bronbeek en Defensie.

2009: Door mij geschreven artikel voor Defensie: “Oorlogsliefde in Indië”. (Over een dienstplichtige marinier en zijn liefje).
2009: Door mij geschreven artikel voor Defensie: “Zonder benen verder leven”. (Over het ongeval van een jonge matroos).
2009: Door mij geschreven artikel voor Defensie: “Proeven verboden”. (Over een oud-kok van vliegdekschip Hr.Ms. Karel Doorman).
2009: Door mij geschreven artikel voor Defensie: “De teruggevonden onderzeeboot”. (Over de in 1940 vergane boot Hr.Ms. O-22).
Scroll naar boven